ΓΤΠ - Αν. Διευθύντρια

Αγαπητοί επισκέπτες,

Είναι χαρά και τιμή για μένα να σας καλωσορίζω στον ιστότοπο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Προσηλωμένο στην πορεία που το ίδιο χάραξε, δημιουργώντας το 1996 τον πρώτο κυβερνητικό ιστότοπο, το ΓΤΠ κάνει διαρκώς βήματα για να βελτιώσει την παρουσία του στο διαδίκτυο. Δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, οι πολιτικές-οικονομικές-κοινωνικές συνθήκες μεταβάλλονται και οι ανάγκες όλων μας αλλάζουν διαρκώς. Και σε αυτή την πρόκληση το ΓΤΠ απαντά με σοβαρότητα, συναίσθηση και ενθουσιασμό.

'Εχουμε πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας του ρόλου του ΓΤΠ σε σχέση με το εθνικό μας θέμα, την προβολή των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό και την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή, το ΓΤΠ έχει ισχυρό αίσθημα της ευθύνης του για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κυπριακού λαού για το κυβερνητικό έργο, εξυπηρέτηση των πολιτών και των εκπροσώπων των Μέσων Επικοινωνίας και διαφύλαξη των πολύτιμων κρατικών αρχείων που διαθέτει –ανακοινωθέντων, εφημερίδων, φωτογραφιών και κινηματογράφου.

Όπως και το ίδιο το ΓΤΠ, έτσι και ο ιστότοπός του έχει σκοπό να λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας της κυβέρνησης τόσο με τους εκπροσώπους των Μέσων Επικοινωνίας όσο και με το ευρύ κοινό. Μιας επικοινωνίας που υπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες του πομπού, αλλά και του δέκτη -είτε πρόκειται για επαγγελματίες των Μέσων Επικοινωνίας που αναζητούν ειδήσεις και φωτογραφίες είτε για φοιτητές/ερευνητές που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αρχειακό υλικό είτε για πολίτες που ενδιαφέρονται για θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Γραφείου.

Νέες υπηρεσίες ενημέρωσης, σύνδεση με τον κόσμο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, θέματα που αφορούν στη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λειτουργικότητα και εύκολη πρόσβαση σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και το πλούσιο έργο που παράγει το ΓΤΠ είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου δικτυακού μας τόπου.

Σας προσκαλώ, λοιπόν, να περιηγηθείτε αυτόν τον ανανεωμένο ιστότοπο του ΓΤΠ με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Από πλευράς μας, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι η προσπάθειά μας για εκσυγχρονισμό και βελτίωση θα συνεχιστεί.

Πατρίσια Χατζησωτηρίου
Αν. Διευθύντρια


Στοιχεία Επικοινωνίας:

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
Οδός Απελλή
Τ.Τ. 1456, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ.: 22801380
E-mail: director@pio.moi.gov.cy

Επιστροφή στην αρχή