Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-10-2019 18:18

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ολλανδία

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει σήμερα το βράδυ στην Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του, κ. Stef Blok, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ολλανδίας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, όπως επίσης και τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ.

Η συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη με τον Ολλανδό ομόλογό του θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Laiden, μετά το πέρας της οποίας θα ξεναγηθούν αμφότεροι στην έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων με τίτλο “Cyprus - A Dynamic Island”, η οποία φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, κ. Chile Eboe-Osuji, ενώ αμέσως μετά θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης τριών έργων του Κύπριου καλλιτέχνη, κ. Λευτέρη Ολύμπιου ως Εθνικό Δώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην έδρα του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), όπου θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, κ. Fernando Arias. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου.

-----------------------

ΕΙ