Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2019 10:02

Ομιλία Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στα εγκαίνια του Λειψανοφυλακίου της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ και Μαρίνας, στην Ξυλοτύμπου

Με θρησκευτική ευλάβεια τελούμε σήμερα τα εγκαίνια του Λειψανοφυλακίου της Μονής παρουσία των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών και πιστών της ορθόδοξης εκκλησίας.

Στο στολίδι αυτό, το οποίο κοσμεί πλέον τον ναό, εκτίθενται για προσκύνημα τα άγια λείψανα πολλών Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και αποτελεί αδιαμφισβήτως μία ξεχωριστή ευλογία για την πατρίδα μας και, συγκεκριμένα, για την κοινότητα και την Ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ και Μαρίνας. Μία Μονή η οποία κτίστηκε και αγιογραφήθηκε μέσα από την έμπρακτη αγάπη και τον σεβασμό των πιστών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι οι Άγιοι αποτελούν τους αγωνιστές και πρωτοστάτες της πίστης μας, τους φίλους και υποστηριχτές του Χριστού, αλλά και τους μεσίτες για τη σωτηρία της ψυχής μας.

Παράλληλα, αποτελούν τους βοηθούς μας στη ζωή, τους συμπαραστάτες μας στα οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουμε, αλλά και τους νοερούς ακροατές μας όταν πλέον αποτεινόμαστε σε αυτούς, αδύναμοι να ανταπεξέλθουμε μιας κατάστασης.

Είναι σαφώς τιμή για τους πιστούς της κοινότητα να έχουν οριστεί φύλακες των μυροβόλων και θαυματουργών λειψάνων των Αγίων.

Είθε οι Άγιοι να προσφέρουν προστασία, ασφάλεια και υγεία σε όλους τους πιστούς και προσευχόμενους που προσέρχονται ως προσκυνητές των άγιων αυτών λειψάνων.  

______________

/ΣΧ