Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-11-2019 15:17

Η Υπουργός Μεταφορών κα Βασιλική Αναστασιάδου επισκέφθηκε το κτήριο του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στην Κοκκινοτριμιθιά

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Βασιλική Αναστασιάδου, επισκέφθηκε σήμερα το κτήριο του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στην Κοκκινοτριμιθιά μαζί με τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου της.

Κύριος στόχος είναι η προώθηση των αναγκαίων ενεργειών για μετακίνηση των υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο εν λόγω κτήριο που ανεγέρθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό στην Κοκκινοτριμιθιά, το οποίο και διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές και εμβαδό για να φιλοξενήσει τον πρόσθετο εξοπλισμό, προσωπικό και θέσεις εργασίας.

Η μεγάλη και συνεχής αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή ευθύνης της Κύπρου έχει δημιουργήσει πιεστικές ανάγκες για λειτουργία πρόσθετων θέσεων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αύξηση του προσωπικού και εξασφάλιση νέων σύγχρονων συστημάτων και εξοπλισμού. Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Αεροναυτιλίας της CYTA, που υποστηρίζει τις τεχνικές ανάγκες του τομέα και σε συνεννόηση με το EUROCONTROL προωθείται η εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού και η ετοιμασία του χώρου για μεταφορά των υπηρεσιών στην Κοκκινοτριμιθιά, η οποία υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020.

--------------------------------

EI