Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-11-2019 14:58

Εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου επτά μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την εβδομάδα 11/11/2019 – 15/11/2019 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές:

  • Λεωφ. Θεμ. Δέρβη/Οδός Βασιλίσσης Φρειδερίκης (Δήμος Λευκωσίας)
  • Λεωφ. Ακροπόλεως/Οδός Αρσινόης (Δήμος Στροβόλου)
  • Λεωφ. Κυριάκου Μάτση /Δημοκρατίας (Δήμος Αγίου Δομετίου)
  • Λεωφ. Αρχαγγέλου/Οδός Αγίου Αλεξίου (Δήμος Στροβόλου).

Οι εργασίες θα ξεκινούν καθημερινά μετά την πρωινή ώρα αιχμής και θα ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατόν.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις οδηγίες της Αστυνομίας.

(ΕΚ/ΣΧ)