Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-11-2019 12:50

Επαφές του Υφυπουργού Τουρισμού στη Σαουδική Αραβία και το Ντουμπάι

Στη Σαουδική Αραβία και το Ντουμπάι μετέβη αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπό τον Υφυπουργό κ. Σάββα Περδίο, από τις 18 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2019.

Κατά την επίσκεψη της, η αντιπροσωπεία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη της συνδεσιμότητας Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με την Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά της χώρας (Saudi Commission for Tourism and National Heritage), ως επίσης και την αξιολόγηση των τουριστικών προοπτικών της αγοράς αυτής.

Σε σχέση με το θέμα της συνδεσιμότητας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις (κάποιες από αυτές στο Ντουμπάι) με τις αεροπορικές εταιρείες Etihad, Saudia, Flynas και Flydubai) με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά τη συνάντηση με την Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά της Σαουδικής Αραβίας, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η διεύρυνση της πώλησης κοινών τουριστικών πακέτων, η ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων στην Κύπρο και άλλα.

Τέλος, αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης αγοράς, η αντιπροσωπεία διαπίστωσε ότι πρόκειται για υποσχόμενη πηγή άντλησης τουριστικών ροών, με ψηλό βιοτικό επίπεδο και με νεανικό, σχετικά, πληθυσμό (50% κάτω των 30 ετών).

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των επαφών που έγιναν και τόνισε ότι η αγορά της Σαουδικής Αραβίας παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές, αφού πρόκειται για λαό που εκτιμά τη ζεστή φιλοξενία και τη φυσική ομορφιά, στοιχεία που παρέχει απλόχερα η χώρα μας. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στη Σαουδική Αραβία, ενδεχομένως να δώσουν ώθηση στον τουρισμό, γεγονός που μπορεί να ωφελήσει και την Κύπρο, εάν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο τουριστικό προϊόν μας.

(ΕΚ)