Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-12-2019 12:03

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στο θάνατο του πρώην βουλευτή Κυριάκου Τσιέττη σε Συνεδρία της Ολομέλειας

Θα ήθελα προ ημερησίας διατάξεως να αναφερθώ σε ένα θλιβερό γεγονός, στον θάνατο ενός πρώην μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Κυριάκου Τσιέττη, σε ηλικία ενενήντα τριών ετών.

Ο Κυριάκος Τσιέττης γεννήθηκε το 1926 στο Τρίκωμο. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και πρωτοστάτησε στους αγώνες της αγροτιάς, αλλά και στην ανάπτυξη του συνεργατικού κινήματος. Το 1955, όταν οι Βρετανοί αποικιοκράτες έθεσαν εκτός νόμου το ΑΚΕΛ, ήταν ένα από τα στελέχη του κόμματος που συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Το 1959 προήδρευσε στο ιδρυτικό συνέδριο της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), ενώ στη συνέχεια εξελέγη γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου. Ο εκλιπών διετέλεσε βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ-Αριστερά από το 1988 μέχρι και το 1991.

Εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς τους οικείους του και μεταφέροντας τα αισθήματα όλων, σας καλώ να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του.

Αιωνία του η μνήμη.

(ΕΚ/ΕΙ)