Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-12-2019 08:06

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 30ης Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 31ης Δεκεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια, πέντε πυρκαγιές και 40 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 18.21 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα μάρκας Mitsubishi Pajero το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης μεγάλης υπεραγοράς στην Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.55 αφού έγινε είσοδος στον υπόγειο χώρο με τη χρήση αναπνευστικών συσκευών. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον χώρο της μηχανής του οχήματος. Δεν κινδύνευσε κανείς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να οφείλεται σε μηχανική ή ηλεκτρική βλάβη στο όχημα.

Από τις 40 ειδικές εξυπηρετήσεις οι 28 αφορούσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

  • Πυρ. Σταθμοί Λευκωσία: 3

Άνοιγμα οχετού δημόσιου δρόμου (1), πτώση και μετακίνηση δέντρου (1), μετακίνηση οχήματος με επιβαίνοντες (1).

  • Πυρ. Σταθμοί Λεμεσού: 6

Πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων από δρόμο (4), πτώση και μετακίνηση δέντρου από καλώδια ηλεκτρικής (1), άντληση όμβριων υδάτων από φρεάτιο ανελκυστήρα (1).

  • Πυρ. Σταθμοί Λάρνακας: 5

Μετακίνηση αντικειμένων από δρόμο (1), άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο (2), μετακίνηση τσίγκων από οροφή οικίας (1), μετακίνηση οχήματος με επιβαίνοντες (1).

  • Πυρ. Σταθμός Αμμόχωστος: 9 (Παραλίμνι, Αγία Νάπα)

Πτώση και μετακίνηση δέντρου (1), πτώση και μετακίνηση πινακίδας σε δρόμο (1), αντλήσεις όμβριων υδάτων από οικίες (3), μετακίνηση επικίνδυνης πινακίδας (1), άντληση όμβριων υδάτων από μηχανοστάσιο στο υπό κατασκευή κολυμβητήριο Παραλιμνίου (1), μετακινήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες (2).

  • Πυρ. Σταθμός Πάφος: 3 (Πόλις Χρυσοχούς)

Άντληση όμβριων υδάτων από μηχανοστάσιο (1), άντληση νερού από σκάφος (1), πτώση και μετακίνηση δέντρου (1).

  • ΕΜΑΚ: 2

Πτώσεις  και μετακινήσεις δέντρων (2).

(ΜΓ)