Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-01-2020 14:13

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημόσιων Έργων

1. Εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης    

Το Τμήμα Δημόσιων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.  Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 5 μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την εβδομάδα 20/1/2020 – 24/1/2020 θα διεξάγονται εργασίες στις πιο κάτω συμβολές (οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός μιας ημέρας από τις πιο πάνω ημερομηνίες αναλόγως των καιρικών συνθηκών):

  • Λεωφ. Λάρνακος/Λόρδου Βύρωνος           (Δήμος Λευκωσίας)
  • Οδός Αγ. Γεωργίου/Λεωφ. Μακαρίου         (Δήμος Λακατάμειας)
  • Λεωφ. Αθαλάσσας/Πειραιώς/Κοραή           (Δήμος Στροβόλου)

Οι εργασίες θα ξεκινούν καθημερινά μετά την πρωινή ώρα αιχμής και θα ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατό.

2. Εργασίες κλαδέματος σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Α3  

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας του Τμήματος Δημόσιων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 20/1/2020 - 28/2/2020, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00 σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου (Α3) Αεροδρόμιο Λάρνακας - Παραλίμνι, θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος δέντρων από τα ερείσματα του δρόμου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 500μ. περίπου, κάθε φορά, σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου και από τις δύο κατευθύνσεις, από τον κυκλικό κόμβο ‘Αεροδρομίου Λάρνακας’ μέχρι και την τρίτη έξοδο προς Ξυλοφάγου.  Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω αυτής της ιστοσελίδας στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

 

(ΝΝ/ΣΧ)