Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-01-2020 13:16

Αρχίζουν οι εργασίες της 3ης Συνάντησης των Επικεφαλής Αντιπροσωπειών των Χωρών Group Med στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, στη Λευκωσία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης θα κηρύξει την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, στις 9.00 π.μ., την έναρξη των εργασιών της 3ης Συνάντησης των Επικεφαλής Αντιπροσωπειών των Χωρών «Group Med» στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Η συνάντηση πραγματοποιείται στην Κύπρο, μετά από σχετική πρόσκληση του Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Μαρίνου Σιζόπουλου, και σ’ αυτή θα συμμετάσχουν, πέραν της Κύπρου, εκπρόσωποι των Κοινοβουλίων της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Κατά τη Συνάντηση, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, με ειδική αναφορά στις σχετικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι χώρες της Μεσογείου. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που άπτονται της ατζέντας της επόμενης Διάσκεψης για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου 2020, καθώς και ευρύτερα θέματα που αφορούν στον αποτελεσματικότερο συντονισμό των αντιπροσωπειών του Νότου στα πλαίσια των εν λόγω Διασκέψεων. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν, επίσης, το Κέντρο Συντονισμού Επιχειρήσεων Διάσωσης, στη Λάρνακα και θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας. Οι εργασίες της συνάντησης θα ολοκληρωθούν με την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης.

Ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη, βουλευτής κ. Μαρίνος Σιζόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου 2020, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι σύνεδροι θα επισκεφθούν χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Λευκωσία.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης πατήστε εδώ.

(ΕΚ/ΣΧ)