Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-01-2020 15:36

Έργα στο οδικό δίκτυο

1. Εργασίες Αντικατάστασης Εξοπλισμού Σηματοδότησης

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 5 μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Το Σάββατο, 25/1/2020 θα διεξάγονται εργασίες στη συμβολή της  Λεωφόρου  Σπ. Κυπριανού (πρώην Τροόδους)  με τη Λεωφόρο Χατζηïωσήφ και την οδό Βικέλα στο Δήμο Στροβόλου.  Οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 07:00 μέχρι τις 15:00 το αργότερο.

 

2. Εργασίες Συντήρησης Ασφαλτικού Οδοστρώματος

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 24/1/2020 και το Σάββατο 25/1/2020, μεταξύ των ωρών 08:30 - 17:00, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος στην οδό Χαράλαμπου Ευαγόρου, (δρόμος Αγ. Αθανασίου - Μαθηκολώνης)  στο τμήμα από τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή της οδού Χαρ. Ευαγόρου με Ανοικοδομήσεως μέχρι το κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή η μία λωρίδα κυκλοφορίας μήκους 100μ. περίπου κάθε φορά και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα “STOP & GO” με κατάλληλη σηματοδότηση. 

Επίσης την Κυριακή 26/1/2020, μεταξύ των ωρών 06:00 - 12:00 το μεσημέρι, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος επί του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Χαρ. Ευαγόρου - Ανοικοδομήσεως - Γοργοποτάμου. 

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών ο κυκλικός κόμβος θα είναι κλειστός και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται μέσω του δευτερεύοντος οδικού δικτύου με κατάλληλη σηματοδότηση.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας. 

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

(ΕΧ/ΣΧ)