Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2020 10:38

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Νίκου Τορναρίτη στην ΚΣΣΕ

Ο επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) κ. Νίκος Τορναρίτης, υπέβαλε χθες κατά τις απογευματινές εργασίες της Συνέλευσης, ερώτηση στον Πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, κ. David Zalkaliani, Πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

 Συγκεκριμένα, ο Κύπριος βουλευτής ανέφερε ότι οι πολλαπλές απειλές κατά της ειρήνης και της σταθερότητας, πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών της περιοχής. Αναφέρθηκε συναφώς στις προκλητικές επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, που συμβάλλουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με συνέπειες στην ανθρωπιστική διάσταση των πραγμάτων.

 Αναμφίβολα, τόνισε, η πιθανότητα μιας σύρραξης προκαλεί νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη. Ρώτησε δε τον Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας ποιες δράσεις θα μπορούσε να αναλάβει η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης προς αναχαίτιση τέτοιων επιθετικών ενεργειών, που επηρεάζουν αρνητικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών της περιοχής.

 Η απάντηση του Γεωργιανού Υπουργού Εξωτερικών εκ μέρους της Επιτροπής Υπουργών, αναμένεται να δοθεί γραπτώς σε μεταγενέστερο στάδιο.

 ΣΣ/ΕΧΡ