Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2020 13:58

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου για το Κυπριακό

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος σχετικά με την αυριανή εκδήλωση στην Αμμόχωστο υπό την καθοδήγηση του κ. Οζερσάι, είπε ότι «παρά το γεγονός ότι δεν θέλουμε το Κυπριακό να Αμμοχωστοποιηθεί, εντούτοις έχουμε ισχυρές απόψεις και είναι αταλάντευτη η θέση μας ότι, η Αμμόχωστος ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της οι οποίοι είναι οι μόνοι δικαιούχοι. Η Κυβέρνηση θα προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα, διπλωματικά και πολιτικά, για να εμποδίσει τους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς των κατοχικών δυνάμεων, που σκοπούν να αξιοποιήσουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την Αμμόχωστο.

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Αμμοχώστου προβαίνει σε διάφορες εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Αύριο θα υπάρξει μια άτυπη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στο οδόφραγμα Δερύνειας για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε οποιεσδήποτε ενέργειες είναι εναντίον της παράδοσης της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Θα υπάρξουν ψηφίσματα. Αυτά παράλληλα με τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Κυβέρνηση».  

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Τατάρ περί πτήσεων Λονδίνου – κατεχομένων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπήρξε σχετική άμεση διάψευση από το Λονδίνο, ως εκ τούτου δεν πρέπει να μας απασχολήσει περαιτέρω». 

 

ΡΜ/ΣΣ/ΕΧΡ