Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2020 09:12

Η Ομάδα «MFA and Friends ― Υπουργείο Εξωτερικών και Φίλοι» στον Μαραθώνιο Λευκωσίας

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, Ομάδα συναποτελούμενη από μέλη του προσωπικού του Υπουργείου και Διπλωματικών Αποστολών ξένων χωρών που είναι διαπιστευμένες στην Κύπρο, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, συμμετέχει στο Μαραθώνιο Λευκωσίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, και ο οποίος φέτος έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η Ομάδα, υπό την ονομασία «MFA and FRIENDS – Υπουργείο Εξωτερικών και Φίλοι», αριθμεί 70 μέλη που θα λάβουν μέρος στις διαδρομές των 5χλμ, 10χλμ και στον ημιμαραθώνιο. Σε αυτή μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι διαπιστευμένοι στην Κύπρο Πρέσβεις της Αιγύπτου, της Γαλλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Λιθουανίας, ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λευκωσία, καθώς και διπλωμάτες και μέλη του προσωπικού των Πρεσβειών της Βραζιλίας, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της εδώ Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την Ομάδα ενισχύουν, επίσης, με τη συμμετοχή τους η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπανίων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», στη στήριξη του οποίου είναι αφιερωμένη η συμμετοχή της Ομάδας στον Μαραθώνιο.

Με αφορμή την εν λόγω δράση της Ομάδας «MFA and Friends», η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσει το Υπουργείο Εξωτερικών και της άσκησης δημόσιας διπλωματίας, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδης παρέθεσε δεξίωση την περασμένη Τέταρτη, 12 Φεβρουαρίου, προς τιμήν των μελών της Ομάδας, στην οποία παρέστησαν επίσης, οι Δήμαρχοι των Δήμων Λευκωσίας και Στροβόλου που φιλοξενούν τις διαδρομές του Μαραθωνίου, κκ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και ο Διευθυντής Αγώνα του Μαραθωνίου Λευκωσίας κ. Κρις Γιανναράς. Πριν από τη δεξίωση, έγινε παρουσίαση της δράσης και του σημαντικού έργου που επιτελεί από τη σύστασή του το 2014 ο μη κερδοσκοπικός Σύνδεσμος «Μοναδικά Χαμόγελα», από την Πρόεδρο του Συνδέσμου κα Κάτια Κυριάκου.    

----------------------------

ΕΙ