Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2020 13:50

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Υπουργό Πολιτισμού, Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα, τον Υπουργό Πολιτισμού, Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ κ. Yogesh Bhattarai, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Τον Υπουργό συνόδευαν η Πρέσβης του Νεπάλ στην Κύπρο (με έδρα το Τελ Αβίβ) κα Anjan Shakya, ο Επίτιμος Πρόξενος του Νεπάλ στην Κύπρο κ. Ram Jiwan Panjiyar καθώς και άλλα υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, και τονίστηκαν οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Νεπάλ, ως μικρά κράτη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Οι κ.κ. Συλλούρης και Bhattarai εξέφρασαν τη βούλησή τους για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και ανταλλαγών, τόσο σε διακρατικό όσο και σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε σχέση με την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή και οι συνεπακόλουθες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Σημείωσαν επιπλέον, τη δυνατότητα ανάπτυξής στενότερης συνεργασίας, σε τομείς όπως η εκπαίδευση και οι εμπορικές και οικονομικές ανταλλαγές.

(ΕΙ)