Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-02-2020 18:08

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου για τη διαφθορά

Εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θεωρεί πράγματι, όπως δήλωσε σήμερα, ως προτεραιότητα, την πάταξη της διαφθοράς, τότε δεν έχει παρά να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα των νομοθετημάτων και μεταρρυθμίσεων που η Κυβέρνηση έχει θέσει ενώπιον της Βουλής, και να συμβάλει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το πλαίσιο διαφάνειας, καταπολέμησης της διαφθοράς και βελτίωσης της δικαιοσύνης στον τόπο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ περιγράφει με μελανά χρώματα την εικόνα της χώρας μας επικαλούμενος εκθέσεις, όπως αυτή της Moneyval, την οποία είτε δεν έχει διαβάσει είτε επιλεκτικά αγνοεί.

Η έκθεση επιβεβαιώνει σημαντική πρόοδο της χώρας μας οριζόντια σε όλους σχεδόν τους πυλώνες που ερευνά. Η Κύπρος είναι μία από τις 25 χώρες σε σύνολο 98 που υποβλήθηκαν σε αυτήν την αξιολόγηση και οι οποίες παρουσιάζουν υψηλή βαθμολογία και στους 11 πυλώνες αξιολόγησης.

Είναι γεγονός πως τα ζητήματα που αφορούν τη διαφθορά ευρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην ημερήσια διάταξη. Ο μόνος λόγος, όμως, που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί η παρούσα Κυβέρνηση είναι η πρώτη που, αντί να βάλει τα σκάνδαλα κάτω από το χαλί, όπως παραδοσιακά συνέβαινε επί προηγούμενων διακυβερνήσεων είτε του ΔΗΚΟ ή του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ, τα αναδεικνύει, τα ερευνά και οδηγεί στη δικαιοσύνη τους υπευθύνους.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι η πρώτη που επέδειξε πολιτική βούληση και οδήγησε στη φυλακή πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους και από όλες τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές βαθμίδες.

Το κλειδί είναι η πολιτική βούληση και η ενίσχυση των θεσμών.

Είναι έργο της παρούσας Κυβέρνησης η πρώτη Εθνική Στρατηγική κατά της Διαφθοράς η οποία εστιάζεται στην πρόληψη, αλλά και στην αποτελεσματική επιβολή μέτρων κατά της διαφθοράς, όπως είναι η ενδυνάμωση νομοθετικού, δικαστικού και ελεγκτικού πλαισίου.

---------------------------

ΡΜ/ΕΙ