Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-03-2020 19:56

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για τον θάνατο του Patrick Devedjian

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του Patrick Devedjian μίας εξέχουσας πολιτικής προσωπικότητας της Γαλλίας. Φίλος και ένθερμος υποστηρικτής των δικαίων της Κύπρου, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 75 ετών καταλείποντας σύζυγο, παιδιά και εγγόνια.

Από όλα τα αξιώματα, στα οποία υπηρέτησε διακρινόταν για τη διαύγεια της σκέψης του και την καθαρότητα του πολιτικού του λόγου. Ήταν πάντα προσιτός, ειλικρινής και ένας ακούραστος αγωνιστής για το δίκαιο. Φιλοπρόοδος, τίμιος  και διορατικός υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τα κοινά από τα αξιώματα του Υπουργού, του βουλευτή, του Δημάρχου και του Προέδρου του περιφερειακού Συμβουλίου Hauts-de-Seine, βασιζόμενος πάντα σε αρχές και στο καλό του συνόλου.

Καταγόταν από οικογένεια που γνώρισε τον κατατρεγμό της τουρκικής θηριωδίας κατά των Αρμενίων το 1915 και ήταν πάντα περήφανος για τις ρίζες του. Αγωνίστηκε με σθένος για αναγνώριση και καθιέρωση Ημέρας Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας στη Γαλλία.

Η Κύπρος θρηνεί σήμερα ένα γνήσιο και ένθερμο φίλο. Ένα πιστό συμπαραστάτη στον δύσκολο αγώνα της για δικαίωση. Ένα συνεπή και έντιμο φίλο σε δύσκολους καιρούς.

Επιθυμώ, εκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυβέρνησης μου και του ιδίου, να εκφράσω στη σύζυγο, τα παιδιά, τα εγγόνια και όλη του την οικογένεια τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έκανε για την Κύπρο.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε.

----------------------

ΡΜ/ΕΙ