Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2020 13:40

Εργασίες αντικατάστασης εξοπλισμού στο οδικό δίκτυο

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Τη Δευτέρα, 25/5/2020 μέσα στα πλαίσια των εργασιών που διεξάγονται στη Λεωφ. Ομήρου θα  γίνει αντικατάσταση του εξοπλισμού των φώτων τροχαίας της Πλατείας Σολωμού (συμβολή των Λεωφόρων Ομήρου και Αναστάσιου Λεβέντη).  Οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 7:00π.μ. μέχρι τη 1:00μ.μ. το αργότερο και θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις οδηγίες της Αστυνομίας.

(ΕΧ/ΣΧ)