Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-06-2020 13:27

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφορικά με την επαναλειτουργία των Ειδικών Σχολείων

Με σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και στη βάση της προηγούμενης σύμφωνης γνώμης της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει  ότι λήγει η αναστολή λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων, τα οποία επαναλειτουργούν την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020.

Τα Ειδικά Σχολεία θα λειτουργήσουν εφαρμόζοντας ειδικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει ετοιμαστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το οποίο αναρτάται στον Ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ.

Καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία να έλθουν σε συνεννόηση με την Ειδική Επιτροπή που λειτουργεί στο ΥΠΠΑΝ σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων προστασίας και τη φοίτηση των παιδιών σε Ειδικές Μονάδες και Ειδικά Σχολεία.

Τα Ειδικά Σχολεία θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά. Οι διευθύνσεις και το προσωπικό έχουν ενημερωθεί και γίνονται επιμορφωτικά σεμινάρια για το Ειδικό Πρωτόκολλο σε όλο το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών.

ΙΠ