Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2020 18:27

Προώθηση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη και σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο για συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά στο καθεστώς του καλλιτέχνη.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση, η οποία αποτελεί συνέχεια των σχετικών εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας, είχε ως αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και καλλιτεχνών για την προώθηση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς οι διάφορες πτυχές του θέματος και αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο με στόχο την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει το καθεστώς του καλλιτέχνη στην Κύπρο.

Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών θα υποβάλουν, μέχρι τις 15 Ιουνίου, τις προτάσεις τους για το νομοσχέδιο, οι οποίες θα τύχουν επεξεργασίας από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες μέχρι τις 24 Ιουνίου, ώστε να αρχίσει στη συνέχεια τις εργασίες της η Ειδική Επιτροπή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, πρόταση νόμου που έχει ετοιμάσει ο Βουλευτής κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος και παρευρέθηκε στη συνάντηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους του Υπουργείου, ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ. Παύλος Παρασκευάς και ο Μορφωτικός Λειτουργός κ. Πέτρος Δυμιώτης, ενώ, εκ μέρους των καλλιτεχνών, συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου κα Μαρία Λοϊζίδου, η Πρόεδρος της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου κα Ελεάνα Αλεξάνδρου, η συντονίστρια της πλατφόρμας artists of Cyprus κα Λέα Μαλένη και η Πρόεδρος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου κα Έλενα Αλωνεύτη.

 

 ΙΠ

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα