Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-06-2020 13:26

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Γιώργου Λιλλήκα σε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιώργος Λιλλήκας συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC) με τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ), κ. MichelBarnier. Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υποστήριξη της Κροατικής Προεδρίας της COSAC.

Ο κ. Barnier ενημέρωσε τους Προέδρους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την πορεία των διαπραγματεύσεωνγια τη μελλοντική σχέση ΕΕ-ΗΒ και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.

Σε παρέμβασή του, ο κ. Λιλλήκας τόνισε τη σημασία επίτευξης συμφωνίας εντός των καθορισθεισών προθεσμιών, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος του ΗΒ χωρίς συμφωνία. Ο στόχος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, πρέπει να είναι τα δύο μέρη να συνάψουν μια συμφωνία, η οποία να είναι επωφελής, τόσο για την ίδια την Ένωση όσο και για το ΗΒ και η οποία να διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των πολιτών, καθώς και την έγκαιρη εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης. Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε εξάλλου τη βεβαιότητα ότι, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η ΕΕ θα επιτύχει να μεταδώσει ξεκάθαρα το μήνυμα της αποφασιστικότητάς της να προστατεύσει τα συμφέροντά της, τα δικαιώματα των πολιτών και των καταναλωτών, καθώς και την ενιαία αγορά.

 

(ΝΝ/ΕΧΡ)