Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-06-2020 17:03

Ολοκλήρωση επίσκεψης του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Josep Borrell Fontelles

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Josep Borrell Fontelles είχε, σήμερα, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης.

Στο πλαίσιο των επαφών ο κ. Αγγελίδης, ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Αξιωματούχο για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροναυτικών εγκαταστάσεων της χώρας, καθώς επίσης και για τις διμερείς αμυντικές συνεργασίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνεισφέρει η Κύπρος στις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, εστιάζοντας στην κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε τον κ. Borrell για τη δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και τις απειλές που αυτή επιφέρει τόσο στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Αγγελίδης προώθησε την εισήγηση για να χαρακτηριστεί η Αν. Μεσόγειος σε περιοχή ενδιαφέροντος και εξήγησε γιατί δικαιολογείται η νόμιμη παρουσία ναυτικής δύναμης χωρών της ΕΕ.

Στη συνέχεια, ο κ. Borrell έτυχε ενημέρωσης και παρατήρησε από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς συνοδεία του Υπουργού και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, την κατάσταση στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

---------------------------

ΕΙ