Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2020 16:36

Χαιρετισμός του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Σάββα Αγγελίδη κατά την ανάληψη των καθηκόντων του

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, αναλαμβάνω σήμερα, τα καθήκοντα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεών μου, με κύριο μέλημα την απονομή της δικαιοσύνης, σε ένα κράτος δικαίου.  

Ο απλός πολίτης έχει προσδοκίες. Σε αυτές τις προσδοκίες πρέπει να ανταποκριθούμε με αφοσίωση, υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με επέλεξε για τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και να τον διαβεβαιώσω πως θα πράξω στο έπακρο το καθήκον μου

Επίσης δηλώνω απερίφραστα και με ειλικρίνεια ότι η συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα, φίλο Γιώργο, είναι δεδομένη. Έναν άνθρωπο με χαρισματική ευγένεια και ιδιαίτερες ευαισθησίες σε ό,τι αφορά στο περί δικαίου αίσθημα. Το ήθος και η εργατικότητά του είναι συστατικά επιτυχίας για να ανταπεξέλθει στις οποιεσδήποτε προκλήσεις.  Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στο πλευρό σου.

Αγαπητοί μου συνεργάτες,

Εκ φύσεως δεν αρέσκομαι στα πολλά και μεγάλα λόγια. Εκείνο που δηλώνω είναι πως αποδέχτηκα τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για να δουλέψω μαζί σας. Τονίζω το μαζί σας. Μόνος του κανένας δεν μπορεί, όσο και να δουλέψει, να αποδώσει όσα αποδίδει η ομάδα μαζί. Ειδικά όταν η ομάδα αποτελείτε από άξιους και καταξιωμένους νομικούς όπως εσάς. Σκοπός μου και στόχος μου είναι να διαφυλάξουμε την αξία, τον σεβασμό και την εκτίμηση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ως της αρμόζει. Θα εργαστούμε μεθοδικά και συστηματικά, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας και κατ’ επέκταση της Πολιτείας.

Υπάρχει το όραμα και η όρεξη για δουλειά.  Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως από τη θέση μου θα είμαι πάντα δίπλα σας, να σας στηρίξω, να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας και εννοείται πως η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για τις οποιεσδήποτε ανησυχίες σας.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι έζησα τον άνθρωπο Κώστα Κληρίδη σε πολύ δύσκολες και έντονες στιγμές. Ένα έχω να πω: Η τιμιότητα και αξιοπρέπεια του δεν χωρούσαν εκπτώσεις. Άφησε το δικό του στίγμα στην Υπηρεσία. Εργάστηκε σκληρά με κύρια χαρακτηριστικά την ανιδιοτέλεια, τον σεβασμό στις αρχές δικαίου και έθεσε γερές βάσεις για να συνεχίσουμε το έργο που παραδίδει.

(MΛ)