Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-06-2020 13:53

Ομιλία Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού Αστυνομίας, στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Είναι με ανάμεικτα συναισθήματα που παρευρίσκομαι στη σημερινή τελετή αφού μόλις χθες παρέδωσα το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως – ενός Υπουργείου που αγάπησα – και υπό τις αρμοδιότητες του οποίου συντεταγμένα μαζί, Υπουργείο και Αστυνομία, εργαστήκαμε προς όφελος της χώρας μας και των πολιτών της.

Δεν σας το κρύβω πως αποτέλεσε ύψιστη τιμή για μένα να υπηρετήσω ως  πολιτικός προϊστάμενός σας και είναι πάμπολλες οι φορές που ένιωσα υπερηφάνεια για το έργο που επιδεικνύετε και για όσα πράττετε που δεν επιτάσσονται μόνο από το καθήκον αλλά και από την ηθική. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα συνεχίσετε με τον ίδιο επαγγελματισμό να ενεργείτε με σεβασμό τηρώντας τις επιταγές του Νόμου, για να διασφαλίζετε το δικαίωμα για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως στην ασφάλεια.

Εφάμιλλη υπερηφάνεια ξέρω ότι νιώθει κι ο κύριος Μιχαηλίδης, τον οποίο με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετώ κι αποχαιρετούμε σήμερα.

Η κοινή μας, αν θέλετε, χρονικά πορεία με τον κύριο Μιχαηλίδη ήταν μια πολύ στενή συνεργασία εδραζόμενη στον σεβασμό και την αμοιβαία εκτίμηση. Στην αλληλοκατανόηση και την εμπιστοσύνη, έχοντας ως κοινό στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που άπτονται ευρύτερα του τομέα της πάταξης του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, και της ασφάλειας των πολιτών της χώρας μας.

Γι’ αυτό και σήμερα, δεκατρείς μήνες μετά, νιώθω ότι αποχαιρετώ ένα φίλο. Ένα στενό συνεργάτη κι έναν Αξιωματικό με γνώσεις και ευθυκρισία, που επάξια και πιστά υπηρέτησε μάχιμα για 43 χρόνια το Αστυνομικό Σώμα, δίδοντας το άπαν των δυνάμεων του από όλες τις θέσεις της ιεραρχίας που η Πολιτεία του εμπιστεύθηκε.

Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη, φίλε Κύπρο,

Σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή, ανέλαβες την αρχηγία της Αστυνομίας και με σαφήνεια έθεσες εξαρχής τους στόχους, ώστε η Αστυνομία να επανακτήσει στις συνειδήσεις των πολιτών κύρος και εκτίμηση, αλλά και να επανακαταστεί ταυτόσημη τόσο με την έννοια της δίωξης κάθε μορφής εγκλήματος όσο και της προσφοράς.

Εργάστηκες άοκνα, υπεύθυνα και αφοσιωμένα έχοντας ως γνώμονα την αύξηση της αποτελεσματικότητας του Σώματος σε κάθε επίπεδο και τον ταυτόχρονο σεβασμό προς τον κάθε πολίτη της χώρας τούτης. Πορεύτηκες με υψηλό φρόνημα, αξιοπρέπεια και ορθολογισμό, επιδιώκοντας η Αστυνομία με επαγγελματισμό να προσφέρει στον πολίτη το αγαθό της ασφάλειας και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ανταποκρίθηκες επάξια στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που η υψηλή θέση του Αρχηγού φέρει.

Σε διαπροσωπικό επίπεδο εργαστήκαμε στενά για να διαχειριστούμε σοβαρά ζητήματα, να διορθώσουμε παραλείψεις και να επιλύσουμε προβλήματα χωρίς διάθεση αποφυγής, παράκαμψης ή μετάθεσης του θέματος στο μέλλον. Η καθημερινή μας επικοινωνία, οι συζητήσεις μας και η αμοιβαία εμπιστοσύνη που αναπτύξαμε, ήταν πιστεύω καταλυτικά προς τούτο. Και είναι με ευγνωμοσύνη που μπορώ να πω ότι νιώθω απόλυτα κερδισμένος από τη συνεργασία μας, για την οποία σε ευχαριστώ. 

Σήμερα, παραδίδεις τη σκυτάλη έχοντας επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο, για το οποίο οφείλεις να νιώθεις υπερήφανος. Κι επάξια έχεις κερδίσεις τα δύσκολα και τα ανεκτίμητα Εύγε.

 

Κύριε Παπαθεοδώρου, νέε Αρχηγέ Αστυνομίας,

Κύριε Μαυρή, νέε Υπαρχηγέ Αστυνομίας,

Αναλαμβάνετε σήμερα την ηγεσία της Αστυνομίας, έχοντας βαρύ κληροδότημα και ύψιστη ευθύνη απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία να διασφαλίσετε πριν και πάνω από όλα το μέγα αγαθό της ασφάλειας και να υπηρετήσετε με πίστη, επαγγελματισμό και προσήλωση τα νέα καθήκοντά σας.

Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί σας κατά τη σύντομη θητεία μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και να γνωρίσω την ποιότητα του χαρακτήρα, την ευσυνειδησία, την προσήλωση στο καθήκον και την πίστη σας στις αρχές και αξίες που το αστυνομικό Σώμα πρεσβεύει.

Και είμαι πεπεισμένος ότι σε στενή συνεργασία με όλα τα μέλη, θα δώσετε το άπαν των δυνάμεων σας, με σεβασμό στους νόμους και στα ανθρώπινα δικαιώματα, για την προστασία των πολιτών και για να αναβαθμίσετε περαιτέρω το δύσκολο και ποικιλόμορφο έργο της Αστυνομίας.

Σας συγχαίρω για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην επιτέλεσή τους.

Σας ευχαριστώ.

(ΜΛ)