Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-06-2020 14:03

Ομιλία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Έμιλυ Γιολίτη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού Αστυνομίας, στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Είναι τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, υπό την νέα ιδιότητα μου αυτή της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Αναγνωρίζω τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τίμησε, τον οποίο και ευχαριστώ, και ευελπιστώ στη συνεργασία μας για να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, η οποία πάντοτε θα αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα του Υπουργείου μας, και για να αναζητήσω τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για ένα ισχυρό κράτος δικαίου όπου οι πολίτες θα νιώθουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Προς τούτο, προσδοκώ και στη δική σας συνεργασία και πολύ σύντομα θα έχω συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας.

Κύριε Κύπρο Μιχαηλίδη, τέως Αρχηγέ Αστυνομίας,

Για τέσσερις και πλέον δεκαετίες εργαστήκατε αδιάλειπτα, υπηρετώντας με πίστη και αφοσίωση το αστυνομικό Σώμα. Αποχωρείτε σήμερα καταξιωμένος από τη θέση του Αρχηγού, έχοντας επιτελέσει έργο αξιόλογο, για το οποίο δικαιωματικά πρέπει να νιώθετε υπερηφάνεια. Υπό τις οδηγίες σας διοικήσατε επιτυχημένα το Σώμα κι έχετε καθοριστικά συμβάλει στην εξύψωση της εικόνας της Αστυνομίας.

Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σας είναι δεδομένη και παρακαλώ δεχθείτε τις ευχαριστίες μου.

Κύριε Παπαθεοδώρου, νέε Αρχηγέ Αστυνομίας,

Κύριε Μαυρή, νέε Υπαρχηγέ Αστυνομίας,

Αναλαμβάνετε σήμερα ένα πολύ τιμητικό και καθόλα υπεύθυνο αξίωμα, κορυφαία έκφραση αναγνώρισης και εμπιστοσύνης με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σας τίμησε. Αυτό του Αρχηγού Αστυνομίας και του Υπαρχηγού Αστυνομίας. Στα πρόσωπά σας αντανακλάται το κύρος του Σώματος. Μια ύψιστη τιμή, που μεταφράζεται σε ύψιστη ευθύνη απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία.

Και είναι ευθύνη σας, όπως κι ευθύνη του κάθε μέλους ξεχωριστά, να διαφυλάττετε την ευνομία, την ευταξία και την ασφάλεια του Κράτους μας και του κάθε διαμένοντα στη χώρα μας. Να διαφυλάττετε το μέγα αυτό κοινωνικό αγαθό της ασφάλειας που αποτελεί ατομικό δικαίωμα, το οποίο η Πολιτεία και ειδικότερα η Αστυνομία, οφείλει να εγγυηθεί προς όλους.

Από σήμερα, θα ηγείστε ενός Σώματος αυξημένων δυνατοτήτων, αλλά και αυξημένων ευθυνών. Αυξημένων επιδόσεων, αλλά και αυξημένων προσδοκιών. Αναγνωρίζω ότι το έργο της Αστυνομίας και των μελών της είναι μια διαρκής προσπάθεια που δεν χωρά εφησυχασμό. Με τη δική σας συνδρομή και με τις αξίες που χαρακτηρίζουν εσάς και τα μέλη του Αστυνομικού Σώματος, σας καλώ να παραμείνετε κοντά στον πολίτη με όρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προάσπισης των ελευθεριών, και να εργαστείτε δίδοντας το άπαν των δυνάμεών σας επικεντρωνόμενοι  τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταπολέμηση όλων των μορφών εγκλήματος,  συνδράμοντας το έργο της Δικαιοσύνης και διαφυλάττοντας, σε όλες τις εκφάνσεις της, την ασφάλεια της κοινωνίας και την καθημερινότητα των πολιτών.

Εύχομαι να ηγηθείτε του αστυνομικού Σώματος με τα εχέγγυα που του προσδίδουν οι επί δεκαετίες αστυνομική πείρα και εμπειρία σας, με τις αρετές και τα προσόντα που σας αξίωσαν πρώτους τη τάξει Αξιωματικούς αλλά και με τη βοήθεια του Θεού να προστατεύει εσάς και τα μέλη της Αστυνομίας μας. Είμαι πεπεισμένη ότι θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες τόσο των πολιτών με υψηλό αίσθημα ευθύνης όσο και των μελών του Σώματος με γνώμονα την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση.

Σας συγχαίρω για την ανάληψη των καθηκόντων σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην επιτέλεσή τους. Παραμένω πάντοτε στη διάθεσή σας και προσδοκώ στην αγαστή και γόνιμή συνεργασία μας.