Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2020 11:58

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Στέφανου Στεφάνου σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την «Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού υπό τη σκιά της πανδημίας COVID-19»

Ο βουλευτής κ. Στέφανος Στεφάνου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), συμμετείχε χθες, σε τηλεδιάσκεψη, με θέμα την «Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού υπό τη σκιά της πανδημίας COVID-19», την οποία συνδιοργάνωσαν η ΚΣΜ και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ). 

Σε παρέμβασή του, ο κ. Στεφάνου, τόνισε την ανάγκη για συλλογική αντιμετώπιση των κοινωνικο-οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19, επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα κρίση έπληξε εντονότερα τις φτωχότερες χώρες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Επικαλούμενος δε τα συμπεράσματα πρόσφατης Έκθεσης της UNESCO για την Εκπαίδευση Παγκοσμίως, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η πανδημία επιδείνωσε την ήδη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φτωχότεροι πληθυσμοί, που βιώνουν τις βαθιές ανισότητες όσον αφορά στην πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Σημειώνοντας τη σημασία της εκπαίδευσης για την προσωπική και κοινωνική πρόοδο και τη χειραφέτηση, καθώς και για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, ο κ. Στεφάνου, υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση πολιτικών κοινωνικής ενσωμάτωσης και η θεσμοθέτηση δομών που να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους, αποτελεί συλλογική ευθύνη των κρατών και των κοινοβουλίων. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη δημιουργία ανθεκτικών κοινωνιών, μειώνοντας τη φτώχεια και αμβλύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες, ώστε να εκλείψουν οι συνθήκες που οδηγούν στην ριζοσπαστικοποίηση και στις πράξεις βίας, κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

 

(ΙΚ/ΕΧΡ)