Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-07-2020 09:00

Δράση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 2ης Ιουλίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 3ης  Ιουλίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για βοήθεια, 23 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις.

Στις 11.26 ξέσπασε πυρκαγιά σε σιλό φύλαξης σιτηρών της «Κτηνιατρικής Έπαυλης Τμήματος Γεωργίας» στην Αχέλεια παρά τον παλιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικούς Σταθμό Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους. Η πυρκαγιά ήταν σε μοτέρ ιμάντα μεταφοράς των σιτηρών και κατασβήστηκε στις 12.00. Έγινε έλεγχος ολόκληρης της εγκατάστασης με την χρήση θερμικής κάμερας για να διαπιστωθεί αν η πυρκαγιά επηρέασε τα σιλό. Την εγκατάσταση επιθεώρησε λειτουργός της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από υπερθέρμανση λόγω τριβής.

Στις 14.22 ξέσπασε πυρκαγιά έκτασης μισού εκταρίου περίπου σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση παρά την κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας με τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους ενισχυμένα με ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και ένα εκσκαφέα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15.10. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν τρία παλιά εγκαταλειμμένα οχήματα και ένα παλιό εγκαταλειμμένο λεωφορείο. Επηρεάστηκε και εγκαταλειμμένο κτηνοτροφικό υποστατικό που ήταν σε κατάσταση κατάρρευσης. Η πυρκαγιά φαίνεται μετά από διερεύνηση που έγινε σε συνεργασία με την Αστυνομία να προκλήθηκε από σπινθηρισμούς από εργαλείο κοπής μετάλλων το οποίο χρησιμοποιούσαν εργάτες σε παρακείμενη κτηνοτροφική μονάδα.

Στις 15.25 ξέσπασε πυρκαγιά έκτασης δύο δεκαρίων σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση μεταξύ των χωριών Όμοδος και Βάσα Κοιλανίου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς υπαίθρου Λεμεσού με τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16.07. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 01.30 ξέσπασε πυρκαγιά σε βοηθητικό υποστατικό οικίας στην οδό Κωνσταντίνου στο Δήμο Λιβαδιών στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02.14. Το υποστατικό ήταν κατασκευασμένο από τσίγκους και ξύλινα δοκάρια διαστάσεων 8 Χ 5 μέτρα. Από την πυρκαγιά ζημιές έπαθαν ένας καταψύκτης, αριθμός ηλεκτρικών εργαλείων και η ηλεκτρική εγκατάσταση. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σε συνεργασία με τη Αστυνομία.

Στις 01.50 ανταποκρίθηκε σε διάσωση τραυματισμένου ατόμου (γυναίκας) μετά από τροχαίο δυστύχημα το όχημα μάρκας Honda Crv το οποίο επέβαινε ως συνοδηγός έπεσε σε επικλινή βραχώδη περιοχή βάθους 30 μέτρων περίπου στην ακτή στην περιοχή Βικλάρι στην Λάρα στον Ακάμα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Αφού προσεγγίστηκε το όχημα εν πρώτης από μέλη της Αστυνομίας το άτομο αποπαγιδεύτηκε από το όχημα και ακολούθως με την υπηρεσία ασθενοφόρων ακινητοποιήθηκε και τοποθετήθηκε σε φορείο διάσωσης και με τη χρήση σχοινιών ανασύρθηκε στο ύψος του δρόμου σε ασθενοφόρο για μεταφορά στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πάφου. Ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε την Αστυνομία μετά που εξήλθε από μόνος του από το όχημα  και βγήκε στον δρόμο.

 

(IK/ΣΧ)