Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-07-2020 09:16

Υπογραφή συμβολαίου για τη βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας (Φάση Α)

Υπογράφτηκε σήμερα, Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, η ώρα 08:30 στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Συμβόλαιο για τη Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας (Φάση Α).  Το Συμβόλαιο υπόγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Σωκράτης Ζαπίτης, και εκ μέρους της Κοινοπραξίας «ΤΕΚΑΛ Α.Ε. – ΜΑΚΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ (ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ) ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΙΜΙΤΕΔ», ο Διευθυντής της Εταιρείας ΤΕΚΑΛ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Ψαλτάκος, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Γιάννη Καρούσου, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Σταύρου Μιχαήλ.

Το Έργο διαλαμβάνει την κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας (Φάση Α) μήκους 2χλμ. περίπου καθώς και βελτίωση υφιστάμενου δευτερεύοντος οδικού δικτύου μήκους 1.5χλμ. περίπου.  Σκοπός του Έργου είναι η παράκαμψη του πυρήνα του Δήμου Γερμασόγειας και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της κυκλοφοριακής διαχείρισης, στην αποσυμφόρηση της πυκνοκατοικημένης περιοχής του Δήμου και στη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας.  Ο Παρακαμπτήριος  Δρόμος αρχίζει από τον ανισόπεδο κόμβο Γερμασόγειας και καταλήγει στην οδό Ισαβέλλας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο δρόμος θα διαλαμβάνει δυο λωρίδες κυκλοφορίας καθώς επίσης τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας για δεξιόστροφες κινήσεις όπου απαιτείται, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου, ποδηλατόδρομο, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών, μοντέρνο οδικό φωτισμό, τοπιοτέχνηση των χώρων πρασίνου και ανάδειξη του παλαιού νερόμυλου.  Περιλαμβάνονται επίσης δύο ισόπεδοι κόμβοι, ο πρώτος στη συμβολή του παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας με τις οδούς Μύλου και Αγίας Παρασκευής και ο δεύτερος στη συμβολή με την οδό Πατρών.  Επιπλέον περιλαμβάνονται σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και η κατασκευή δύο νέων γεφυριών με ορθογωνικούς οχετούς πάνω από τον ποταμό Άμαθο στις οδούς Αγίου Γεωργίου και Μύλου.

Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2020 με διάρκεια κατασκευής 24 μήνες έναντι ποσού συμβολαίου €5.995.000 + Φ.Π.Α..

(ΑΤ)