Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-07-2020 17:58

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών (Ε.ΚΑ.ΤΕ.).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται για την κατοχύρωση της ιδιότητας των καλλιτεχνών και εργαζομένων στον πολιτιστικό τομέα και διατυπώθηκαν σχετικές απόψεις και εισηγήσεις του Ε.ΚΑ.ΤΕ.

Συζητήθηκε επίσης και η εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει για τον εμπλουτισμό των ανεγειρόμενων δημόσιων κτηρίων με έργα τέχνης, με τον Υπουργό να εξηγεί τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  (ΥΠΠΑΝ) για την ενημέρωση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου και την αποτελεσματική εφαρμογή του σχετικού Νόμου. Οι εκπρόσωποι του Ε.ΚΑ.ΤΕ. κατέθεσαν σχετικές απόψεις και εισηγήσεις, με το Επιμελητήριο να δηλώνει ετοιμότητα για να συνδράμει την όλη διαδικασία.

Με την ευκαιρία, ο Υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία σχετικά με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και τη διαδικασία της προετοιμασίας σχετικής νομοθετικής πρότασης, καθώς και τους σχετικούς προσανατολισμούς του ΥΠΠΑΝ.

Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ε.ΚΑ.ΤΕ. κα Κατίνα Κώστα και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας για τη συνάντηση και τις εποικοδομητικές απόψεις και εισηγήσεις που κατέθεσαν, και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεχιστούν οι επαφές και θα παραμείνουν σε διάλογο.

ΙΠ