Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2020 14:39

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου.

Μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη συνάντηση, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για το ζήτημα της Αμμοχώστου και των επιχειρούμενων τουρκικών σχεδιασμών για άνοιγμα και εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και ενημέρωσε για τα θέματα που έθεσε για την Αμμόχωστο στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Θέματα, τα οποία έθεσε στην τελευταία του συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ, καθώς και στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι το θέμα της Αμμοχώστου είχε τεθεί και από τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη στην τελευταία Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ακόμα, ενημέρωσε ότι το θέμα θα το έθετε επίσης και κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που θα είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε, επίσης, για τις ενέργειες της Κυβέρνησης σε σχέση με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της UNFICYP. Είναι σημαντική η επαναβεβαίωση των πολύ σημαντικών ψηφισμάτων  550 και 789 για τα Βαρώσια, και η ανάδειξη της ανάγκης πλήρους σεβασμού τους και τερματισμού των ενεργειών από πλευράς της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος στα κατεχόμενα, οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία περαιτέρω τετελεσμένων.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Σίμος Ιωάννου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση για τη στενή συνεργασία που υπάρχει με το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, υπογραμμίζοντας την άριστη γραμμή επικοινωνίας που υπάρχει ιδιαίτερα με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλα Τμήματα της Κυβέρνησης».

(ΡΜ/ΣΣ/ΕΙ)