Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-08-2020 18:33

Το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του καταξιωμένου χορογράφου Λάμπρου Λάμπρου

Το  Υπουργείο  Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τη βαθύτατη  θλίψη  του  για  το χαμό  του  διακεκριμένου  χορογράφου,  χορευτή  και  σημαντικού  ανθρώπου  του χορού στην Κύπρο, Λάμπρου Λάμπρου. 

Ο Λάμπρος Λάμπρου στη μακρά του πορεία ως χορογράφος και χορευτής, είχε συνεργαστεί με σημαντικές ομάδες χορού του εξωτερικού, είχε χορογραφήσει περισσότερα από 50 έργα, πολλά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κούβα, η Ελλάδα, κ.ά. Είχε διδάξει κλασικό μπαλέτο σε πολλά ιδρύματα και σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ίδρυσε το επαγγελματικό πρόγραμμα της Σχολής του Alberta Ballet στον Καναδά.

Ιδιαίτερα  σημαντική  ήταν  η  δραστηριότητα που ανέπτυξε μέσω του Κέντρου Χορού του Δήμου Λεμεσού, του οποίου ήταν ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής, στηρίζοντας από το 2006 τους νέους χορευτές της Λεμεσού με την εμπειρία και την καθοδήγησή του, πολλοί εκ των οποίων ακολούθησαν σημαντική καριέρα στο εξωτερικό.

Για το έργο του είχε τιμηθεί πολλές φορές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ενώ για τη συνολική προσφορά του ανακοινώθηκε ότι θα λάμβανε το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας-Θεοδόσης Πιερίδης» για το 2020, η τελετή απονομής του οποίου είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

(ΕΚ)