Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-08-2020 15:06

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο κινήτρων σε σχέση με τουριστικές αναπτύξεις στις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και την ειδική ζώνη της μαρίνας, είπε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στην Προεδρική Κατοικία, στο Τρόοδος, ο κ. Νουρής είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία έχει αποκαταστήσει μια χρονίζουσα αδικία όσον αφορά τις τουριστικές ζώνες και την ειδική ζώνη της Μαρίνας Παραλιμνίου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας – Δερύνειας θα είναι έτοιμο περί τον Ιούλιο του 2021, έχουμε προχωρήσει στην τροποποίηση του σχεδίου παροχής των κινήτρων, ώστε οι τουριστικές αναπτύξεις στις συγκεκριμένες περιοχές, τις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και την ειδική ζώνη της μαρίνας να απολαμβάνουν των ιδίων ωφελημάτων όπως οι υπόλοιπες τουριστικές περιοχές.

Πρόσθετα, έχουμε προχωρήσει σε ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την παραχώρηση αυξημένου συντελεστή δόμησης κατά 5% για αυτές τις συγκεκριμένες αναπτύξεις, νοουμένου ότι ενεργειακά θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θεωρούμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο με αυτή την απόφαση έχει πάρει, όπως είπα, μια χρονίζουσα αδικία και πλέον η περιοχή Παραλιμνίου δεν βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από πλευράς ανάπτυξης, σε σχέση με τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές».

Σε ερώτηση αν το Υπουργείο Εσωτερικών ανησυχεί μετά διάγνωση 11 κρουσμάτων στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα, ο κ. Νουρής είπε πως «σαφέστατα  και μας ανησυχεί το θέμα, αλλά είμαστε έτοιμοι, ήμασταν και είμαστε και διαχειριζόμαστε τα συγκεκριμένα περιστατικά όπως ακριβώς διαλαμβάνουν τα πρωτόκολλα.

Πιο συγκεκριμένα, ευθύς αμέσως μόλις είχαν διαπιστωθεί τα συγκεκριμένα κρούσματα - τα οποία θέλω να τονίσω βρίσκονταν ήδη σε καραντίνα γιατί ήταν από τους αφιχθέντες από την Τουρκία, Σύριους - έχουν μεταφερθεί στο Eden ως θετικά κρούσματα και διενεργούνται ήδη δειγματοληπτικοί έλεγχοι και έλεγχοι ιχνηλάτησης σε όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται μαζί τους στην καραντίνα και αναμένονται τα αποτελέσματα».

(ΡΜ/ΕΧ/ΣΧ)