Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2020 08:42

Η Δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6.00π.μ. της 15ης Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τις 6.00π.μ. της 16ης  Σεπτεμβρίου  2020 ανταποκρίθηκε  σε 31 κλήσεις για βοήθεια,18 πυρκαγιές,19 ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.02π.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγεια οικία στην οδό Βασιλέως Παύλου στην Παλουριώτισσα, Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 12.33π.μ. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα εκτεταμένες ζημιές έπαθε η κουζίνα. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στην οροφή και για την κατάσβεσή της χρειάστηκε να γίνει μερική αποδόμηση. Δεν κινδύνεψε κανείς. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος.

Η ώρα 6.27μ.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα van μάρκας Mitsubishi,  το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χωράφι στην κοινότητα  Ψιμολόφου, στην Επαρχία Λευκωσίας. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε πέντε δεκάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 6.55μ.μ. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 9.27μ.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Range Rover Discovery, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο κάτω από μεταλλικό ανοικτού τύπου υποστατικό στην Κοινότητα Μεσόγης, Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 9.53μ.μ. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε εμπορευματοκιβώτιο το οποίο εφαπτόταν του υποστατικού και χρησιμοποιείτο ως αποθήκη/εργαστήριο ηλεκτρολόγου οχημάτων. Από την πυρκαγιά υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές το όχημα και εξοπλισμός του εμπορευματοκιβωτίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

(ΕΧ/ΕΧΡ)