Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2020 18:29

***ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ***Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αυστριακό ομόλογό του

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.  

---------------------

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί αύριο το απόγευμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Alexander Schallenberg, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης που θα έχουν οι δύο Υπουργοί, καθώς και στο πλαίσιο των διευρυμένων διαβουλεύσεων που θα ακολουθήσουν με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών, αναμένεται να ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αυστρίας και να ανταλλαγούν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενης τουρκικής παραβατικότητας, για το Κυπριακό, και για περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την περίοδο, όπως είναι οι Ευρωτουρκικές σχέσεις, η Μετανάστευση, η Διεύρυνση, και οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά το πέρας των επαφών τους, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Schallenberg θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ..