Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-09-2020 13:48

Το Υπουργείο Μεταφορών παρέδωσε λεωφορείο για κάλυψη αναγκών του Ειδικού Σχολείου Απόστολου Βαρνάβα στο Λιοπέτρι

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, παρέδωσε σήμερα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Δημόσιο Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα στο Λιοπέτρι, ένα μικρό λεωφορείο με ανυψωτική πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρία, για κάλυψη αναγκών του Σχολείου. 

Το λεωφορείο διαθέτει εργονομικά καθίσματα επιβατών, πανοραμικά παράθυρα που παρέχουν διαφάνεια και θέαση, βελτιωμένη προσβασιμότητα, μοντέρνο φωτισμό και κλιματισμό. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς επιβατών σε καθίσματα και ΑμεΑ σε αναπηρικά αμαξίδια για διευκόλυνση της προσβασιμότητας και μεταφοράς των παιδιών με αναπηρία που φοιτούν στο Δημόσιο Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα. 

Η παράδοση του λεωφορείου εντάσσεται στο πλαίσιο της αγοράς τεσσάρων μικρών λεωφορείων με ανυψωτική πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρία για κάλυψη αναγκών των Ειδικών Δημόσιων Σχολείων και πέντε λεωφορείων για κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας.  Η αγορά των πιο πάνω λεωφορείων έγινε στο πλαίσιο του στόχου που έθεσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την εξασφάλιση της πλήρους και ίσης μεταχείρισης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών από όλα τα άτομα με αναπηρία και για την αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωσή τους.


(AT/ΝΝ/ΣΧ)