Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-09-2020 15:50

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλληλεγγύη

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλληλεγγύη, με επίκεντρο την οικονομία και τη διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Κινήματος κα Ελένη Θεοχάρους για την παραγωγική συζήτηση.

«Συμφωνούμε και συμμεριζόμαστε πλήρως τις θέσεις της Αλληλεγγύης που αφορούν τη διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου της Κύπρου. Πιστεύουμε και συμφωνούμε ότι υπάρχουν περισσότερες προοπτικές στον τομέα της γεωργίας, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με συγκεκριμένα κίνητρα και συγκεκριμένα προγράμματα.

Όλα αυτά, θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας να τα εντάξουμε στη μελέτη την οποία κάνουμε όσον αφορά το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου.

Σίγουρα το 2020, κατανοούμε και τα δύο μέρη ότι είναι μια διαφορετική χρονιά. Ο προϋπολογισμός είναι ένας προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης, ο οποίος έχει και τη χροιά της ανάκαμψης, αλλά και της στήριξης λόγω του COVID 19 και ελπίζουμε να βρούμε τις κατάλληλες συναινέσεις, ούτως ώστε να προχωρήσουμε συλλογικά», κατέληξε κ. ο Υπουργός.      

(ΣΧ)