Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2020 14:46

Επισκέψεις Υπουργού Άμυνας σε Μονάδες και Φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στην Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, επισκέφθηκαν Μονάδες και Φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στις περιοχές Νήσου, Λάρνακας και Κοκκινοχωρίων.

Κατά την επίσκεψη επιθεωρήσαν τις συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών, τους χώρους στρατωνισμού και τις άλλες εγκαταστάσεις των φυλακίων στην Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας (ΠΓΑ).

Ο Υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε επί τόπου για την αποστολή και το ρόλο των φυλακίων, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη και εθνοφρουρούς που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή.

Απευθυνόμενος σε οπλίτες και στελέχη ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι πέραν των εξοπλιστικών προγραμμάτων, εξίσου σημαντική προσπάθεια του Υπουργείου είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις μονάδες τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί την αρχή μια σειράς επισκέψεων – επιθεωρήσεων σε ολόκληρη την Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας, αλλά και σε λοιπές Μονάδες του εσωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα του Νοεμβρίου 2020.

(ΕΚ)