Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-11-2020 14:34

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε σε διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Νέο πλαίσιο αδειοδότησης: Νέα εποχή για τις οικοδομικές και πολεοδομικές άδειες»

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι η ταχύτατη μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την οποία αξιοποιούμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό για απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης. Για την εξυπηρέτηση του απλού πολίτη, της κατασκευαστικής βιομηχανίας, αλλά και των επενδυτών», είπε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, κατά τη διάρκεια διαδικτυακού Συνεδρίου με θέμα: «Νέο πλαίσιο αδειοδότησης: Νέα εποχή για τις οικοδομικές και πολεοδομικές άδειες».

Στη συζήτηση συμμετείχαν ως ομιλητές, πέραν από τον Υπουργό Εσωτερικών, οι  Πρόεδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου κ. Ανδρέας Βύρας, Πρόεδρος ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντή και Πρόεδρος ΟΣΕΟΚ κ. Κώστας Ρουσιάς.

Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων δίνοντας διευκρινίσεις για τη μεταρρύθμιση στον τομέα αδειοδότησης, επεξηγώντας τα νέα δεδομένα, τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν, αλλά και τις τροποποιήσεις που τροχοδρομούνται προς υλοποίηση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι στόχοι της πολιτικής του Υπουργείου και της Κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι από 1η Οκτωβρίου 2020 έχουν υποβληθεί πέραν των 220 αιτήσεων με τη νέα διαδικασία και προωθείται η έκδοση τόσο των οικοδομικών όσο και των πολεοδομικών αδειών, κατά μέγιστο σε 20 μέρες, μειώνοντας δραστικά τους χρόνους με προφανή οφέλη. Υπογράμμισε ακόμα πως από 1η Ιανουαρίου 2022, με την πλήρη εισαγωγή της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για κατοικία μέχρι διπλοκατοικία, αυτές θα εκδίδονται σε 10 και όχι σε 20 μέρες. 

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, της Ένωσης Δήμων Κύπρου και των ΚΕΒΕ, ΕΤΕΚ ΟΣΕΟΚ.

 

ΕΦ/ΕΧ/ΣΧ