Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-12-2020 10:32

Δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Έμιλυς Γιολίτη για την υπογραφή συμβολαίου για το σύστημα φωτοεπισήμανσης

Σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένα έργο, προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα, με τη συλλογική προσπάθεια των δύο Υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τους οποίους και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή τους.

Τα συστήματα φωτοεπισήμανσης αποτέλεσαν και αποτελούν το ισχυρότερο εργαλείο των χωρών που κατάφεραν να πετύχουν σημαντική μείωση των τροχαίων συγκρούσεων. Σε πρόσφατη δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1η Δεκεμβρίου, κορυφαίοι επιστήμονες και μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω και αναφέρουν ότι υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την τεράστια σημασία και αξία της διαχείρισης της ταχύτητας στο οδικό δίκτυο με τη χρήση συστημάτων φωτοεπισήμανσης.

Η εγκατάσταση του συστήματος  στη χώρα μας είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας όλων των χρηστών του οδικού δικτύου. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που ήδη λαμβάνονται και έχουν προγραμματιστεί  να ληφθούν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο και του νέου Στρατηγικού Σχεδίου για τη δεκαετία 2021-30, ευελπιστούμε ότι θα επιτευχθεί η συμμόρφωση των πολιτών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα  αντιμετωπίσουμε συμπεριφορές που δεν είναι αποδεκτές και κατ’ επέκταση θα πετύχουμε την επιθυμητή μείωση στις σοβαρές και θανατηφόρες συγκρούσεις. 

Επιπλέον, με την εγκατάσταση του συστήματος φωτο-επισήμανσης στοχεύουμε στην καλύτερη αστυνόμευση και στην αμεσότητα της ποινής, σημαντικοί παράγοντες για την αποτροπή και μείωση των τροχαίων παραβάσεων. Η χρήση των σταθερών και κινητών καμερών, θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα μέλη της Αστυνομίας και να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο άλλων σοβαρών τροχαίων παραβάσεων.

Απευθύνω ξανά θερμή έκκληση σε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, οδηγούς, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες, πεζούς να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί όταν βρισκόμαστε στους δρόμους.

 

Για σχετική είδηση πατήστε εδώ.

 

ΕΧ/ΕΙ