Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-12-2020 15:26

Γραπτή δήλωση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου για την καθαριότητα χώρων της υπαίθρου

Σχετικά με τα φαινόμενα που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό και αφορούν σε υπερεπισκεψιμότητα χώρων της υπαίθρου, μονοπατιών της Φύσης, Θέσεων Θέας και ειδικότερα των Εθνικών Δασικών Πάρκων Τροόδους και Ακάμα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για την αμεσότητα με την οποία αντιμετώπισε εισήγησή μας για συχνότερη συλλογή των σκουπιδιών από τους ευαίσθητους χώρους, πέραν της τακτικής ρουτίνας, εντάσσοντας την καθαριότητα στα καθήκοντα της χειμερινής επιφυλακής Δασικού Προσωπικού.

Την ίδια ώρα θα ήθελα να παρακαλέσω τους Δήμους και τις Κοινότητες να ρυθμίσουν της Υπηρεσίες τους με τρόπο που να αποτρέπουν φαινόμενα τα οποία παρατηρούμε και δεν τιμούν κανέναν μας με τους ανεξέλεγκτους  χώρους σκουπιδιών.

Αντιλαμβάνομαι ότι τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, ελλείψει άλλων επιλογών ψυχαγωγίας, οδηγούν όλους μας στη Φύση.

Θα πρέπει, όμως, να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Αν δεν διατίθεται κατάλληλος χώρος απόθεσης σκουπιδιών, δεν τα πετάμε όπου βρούμε. Καλύτερα να προνοήσουμε είτε να μεταφέρουμε τον καφέ μας και το φαγητό μας σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία ή αν δεν είναι εφικτό, να βεβαιωνόμαστε ότι τα απόβλητά μας δεν καταλήγουν ελεύθερα στο περιβάλλον. Το θέμα πληγώνει με πολλούς τρόπους.

Εύχομαι από την ψυχή μου, ευτυχισμένο 2021, καθαρό και από COVID-19 και από ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους.

ΡΜ/ΕΧ