Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-01-2021 14:21

Εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2021-2022

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν.) πληροφορεί τους γονείς/κηδεμόνες ότι, μετά το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας, με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2021, για εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19, οι εγγραφές/μετεγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2021-2022, θα γίνουν με κάποιες διαφοροποιήσεις. Γι’ αυτό, η προηγούμενη ανακοίνωση, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2020 (αρ. ανακοίνωσης στο διαδίκτυο ypp 11579), ακυρώνεται.

Συγκεκριμένα, οι εγγραφές θα διεξαχθούν κατά την περίοδο 12-15 Ιανουαρίου 2021. Για τους/τις περισσότερους/ες μαθητές/μαθήτριες, η εγγραφή θα γίνει τηλεφωνικώς (για τα Δημοτικά Σχολεία) ή με τη συμπλήρωση ενός εντύπου που θα προωθηθεί μέσω των παιδιών (για τα Νηπιαγωγεία).

Μόνο για τους/τις μαθητές/μαθήτριες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σχολείο θα απαιτηθεί να επισκεφθεί ο/η γονέας/κηδεμόνας το σχολείο, απλώς για να τοποθετήσει στο κιβώτιο εγγραφών, το οποίο θα βρίσκεται στο προαύλιο ή σε άλλη περίοπτη θέση στον χώρο του σχολείου,  κλειστό φάκελο στον οποίο θα περιέχονται η αίτηση εγγραφής ή και μετεγγραφής μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα/πιστοποιητικά. Στη βάση του σχετικού διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, οι γονείς/κηδεμόνες θα επιτρέπεται να επισκεφθούν το σχολείο για την εγγραφή του παιδιού τους, αποστέλλοντας SMS με κωδικό 4 για «Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες, υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης». Στον ίδιο χώρο του σχολείου, οι γονείς/κηδεμόνες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα μπορούν να βρουν αντίτυπα των απαραίτητων εντύπων εγγραφής και μετεγγραφής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γονείς/κηδεμόνες καλούνται να επισκέπτονται τα σχολεία απλώς για να προμηθευτούν τα έντυπα. Να μην παραμένουν στον χώρο του σχολείου για να τα συμπληρώσουν. Επισημαίνεται ότι οι γονείς/κηδεμόνες που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο και σαρωτή ή σχετική εφαρμογή κινητού τηλεφώνου/ταμπλέτας, μπορούν να αποστείλουν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα απαραίτητα έντυπα/πιστοποιητικά/έγγραφα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου και στο παρόν στάδιο δεν χρειάζεται να μεταβούν σε αυτό. Με την επαναλειτουργία των σχολείων θα απαιτηθεί να προσκομιστούν τα πρωτότυπα έντυπα/πιστοποιητικά/έγγραφα στο σχολείο.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εγγραφών/μετεγγραφών, προτρέπονται οι γονείς/κηδεμόνες να ακολουθήσουν τις συνημμένες οδηγίες.

ΙΠ