Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-01-2021 11:58

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Γενικής Γραμματείας της ΣΕΚ.

Μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΣΕΚ κ. Ανδρέας Μάτσας δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «η Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ είχε μια ωφέλιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου εκφράσαμε την ανακούφισή μας για την ψήφιση του προϋπολογισμού και την ίδια στιγμή τις θέσεις μας σε σχέση με τα θέματα που θα πρέπει να ενταχθούν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να εδραιώσουμε το κοινωνικό κράτος, το κράτος δικαίου, το κράτος πρόνοιας.

Έχει διαβεβαιωθεί ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος, αξιοποιώντας τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων, σε μια σειρά από ζητήματα, όπως είναι το συνταξιοδοτικό, ενισχύοντας και τη δυνατότητα πρόσβασης των χήρων.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση που αφορά στο 12%, το λεγόμενο πέναλτι, έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στο σύνολο των επηρεαζόμενων, και την ίδια στιγμή συζητήθηκε η καθολικότητα που θα πρέπει να λάβει η διαχείριση αυτού του ζητήματος.

Έχουμε θέσει συμπληρωματικά εισηγήσεις που παραπέμπουν στον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων της ανεργίας και της στήριξης των εργαζομένων και αναβαθμίστηκε ουσιαστικά η δυνατότητα εμπλοκής των κοινωνικών εταίρων στο σύνολό τους, στο πλαίσιο του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, έτσι ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον να δούμε ανάλογες εμπλοκές σε θέματα που παραπέμπουν είτε στον προϋπολογισμό ή σε άλλα ζητήματα που αφορούν και επηρεάζουν τους εργαζόμενους και την εν γένει κοινωνική πολιτική».

ΡΜ/ΕΧ/ΣΧ