Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-01-2021 13:48

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με την Πρέσβη της Γαλλίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τη νέα πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κα Salina Grenet-Catalano.

Ο κ. Πετρίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κα Salina Grenet-Catalano για την ανάληψη των καθηκόντων της και την ευχαρίστησε για την πολυεπίπεδη στήριξη της Γαλλίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε, επίσης, στις ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς και στην αμυντική – στρατιωτική συμφωνία που είναι σε ισχύ και συμβάλλει στη δημιουργία και διατήρηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Πετρίδης και η κα. Grenet-Catalano συζήτησαν, επίσης, τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Η κα. Grenet-Catalano, από την πλευρά της, εξήρε την άριστη συνεργασία που έχουν οι δύο χώρες στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας θα συνεχιστεί και ότι θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης των υφιστάμενων συμφωνιών.

ΕΧ/ΣΧ