Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2021 15:57

Εντατικοποιείται ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 – Πέραν των 44,000 ατόμων εμβολιάστηκαν μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου

Μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου, εμβολιάστηκαν κατά της COVID-19 συνολικά 44,429 άτομα στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου. Από αυτά, τα 29,592 άτομα έλαβαν την 1ην δόση του εμβολίου, ενώ τα 14,837 άτομα ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, έχοντας λάβει και τις δύο δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι, αυτή την περίοδο, πρόσβαση στην Πύλη Εμβολιασμού έχουν τα άτομα ηλικίας 76 ετών και άνω.

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εμβολιασμού και άλλων επαγγελματιών υγείας τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Από αύριο, αρχίζει ο εμβολιασμός των Φαρμακοποιών, ενώ ο εμβολιασμός των άλλων επαγγελματιών υγείας θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συνεχίζει και την ερχόμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός συγκεκριμένων ομάδων ασθενών, όπως τα άτομα με θαλασσαιμία, οι αιμοκαθαρόμενοι, κοκ, μετά από την εισήγηση της ad hoc επιτροπής για την ιεράρχηση των ευάλωτων ομάδων. Ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, σύμφωνα και με τις αναμενόμενες παραλαβές εμβολίων, εκτιμάται ότι θα εντατικοποιηθεί από τις αρχές Μαρτίου.

Παράλληλα, από αύριο, 15 Φεβρουαρίου, επιπρόσθετα με τα υπόλοιπα  Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια, αρχίζουν οι εμβολιασμοί στο Εμβολιαστικό Κέντρο που δημιουργήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», στην Λεμεσό, όπου, σε πρώτη φάση, θα λειτουργούν τρία συνεργεία εμβολιασμού.

(MKY)