Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-02-2021 18:14

Συνάντηση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λάζαρο Λαζάρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 κοινή συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) κ. Λάζαρο Λαζάρου, ο οποίος παρουσίασε την Ετήσια Έκθεση του Συνεδρίου για το έτος 2019.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού η Πρόεδρος κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και τα Μέλη κ.κ. Μάριος Μαυρίδης, Ονούφριος Κουλλά, Άριστος Δαμιανού, Αντρέας Καυκαλιάς, Κωστής Ευσταθίου, Μιχάλης Γιωργάλλας, Γιώργος Περδίκης και κα Άννα Θεολόγου. Από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Πρόεδρος κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου και τα Μέλη κ.κ. Αννίτα Δημητρίου και Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά και από την Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Νίκος Τορναρίτης και το Μέλος κ. Μιχάλης Σοφοκλέους, καθώς και η βουλευτής κα Σάβια Ορφανίδου.

Ο κ. Λαζάρου ανέλυσε εν συντομία τα βασικά ευρήματα της Έκθεσης, με ειδικότερες αναφορές σε πράξεις που ελέγχθηκαν στην Κύπρο, στο πλαίσιο του νενομισμένου δειγματοληπτικού ελέγχου, αλλά και στα πλαίσια άλλων σχετικών εκθέσεων που έχουν εκπονηθεί από το ΕΕΣ. Στα πλαίσια ερωτήσεων που υπέβαλαν οι βουλευτές, μέλη των τριών Επιτροπών, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούσαν στην απορρόφηση από την Κύπρο κονδυλίων από τα Διαρθρωτικά και τα Επενδυτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη συνεργασία του ΕΕΣ με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), στη στήριξη που λαμβάνει η Κύπρος για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του ΕΕΣ στον έλεγχο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

(ΜΓ)