Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-03-2021 13:59

Γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες απαντητική επιστολή, με την οποία του εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσκληση που έλαβε για την άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου.

Εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις προσπάθειες του, αλλά και για τις προσπάθειες της Ειδικής Απεσταλμένης του για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ, για την επίτευξη συμφωνίας σε σχέση με τη σύγκληση της διάσκεψης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, την ετοιμότητα και τη αποφασιστικότητά του να εμπλακεί με πραγματική πολιτική βούληση στις συνομιλίες της άτυπης διασκέψεως, ώστε να εξευρεθεί κοινό έδαφος που θα οδηγήσει στην επανάληψη των συνομιλιών για την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στη βάση της μέχρι τώρα εργασίας που έγινε, της συναντίληψης που καταγράφηκε στις 25 Νοεμβρίου, 2019, στο Βερολίνο, των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, των αρχών και αξιών της ΕΕ και των κατά καιρούς Συμφωνιών Κορυφής.

(ΡΜ/ΕΚ/ΕΙ)