Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-03-2021 15:04

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος εμβολιάστηκε σήμερα, στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στην Έγκωμη, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εισερχόμενος στον χώρο εμβολιασμού στην Κρατική Έκθεση, ο κ. Κούσιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «λόγω ηλικίας, είμαι το πρώτο μέλος της Κυβέρνησης που θα εμβολιαστεί σήμερα. Έχω επιλέξει να εμβολιαστώ με το εμβόλιο της AstraZeneca θέλοντας να δώσω ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας.

Πρέπει να εμπιστευτούμε τους επιστήμονες μας, το Υπουργείο Υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας που μας διαβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο της ΑΖ είναι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο με υψηλά ποσοστά προστασίας από τον κορωνοϊό αλλά και από τις διάφορες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Καλώ λοιπόν τους συμπολίτες μας να μην έχουν οποιονδήποτε δισταγμό, να ακολουθήσουν φυσικά τις οδηγίες και των προσωπικών τους ιατρών αλλά και να εμπιστευτούν τους επιστήμονες μας και το Υπουργείο Υγείας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είχαν ακυρωθεί ραντεβού και τώρα θα πρέπει να υπάρξει νέος προγραμματισμός για το εμβολιαστικό πλάνο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «αυτό είναι το λιγότερο. Έχουμε χάσει τρεις εμβολιαστικές μέρες, νομίζω γίνονται ήδη διευθετήσεις από το Υπουργείο Υγείας για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος. Το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος, το πρόβλημα είναι ο αριθμός των εμβολίων. Γνωρίζετε ότι θα έχουμε αυξημένες ροές αυτό τον μήνα, εντούτοις καθυστερήσαμε τρεις μέρες. Θα καλυφθεί με τον επαναπρογραμματισμό από το Υπουργείο Υγείας και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση».

Μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Κούσιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μόλις έχω εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Ήταν μια απλή διαδικασία, ένα μικρό τσίμπημα, όπως λέμε, ελπίζω να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε παρενέργειες, αλλά και αν υπάρξουν θα τις αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι κάτι το σοβαρό, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε να έχει κάποιες μικρές παρενέργειες.

Με έχουν ενημερώσει για τις πιθανές παρενέργειες. Απλά περιορισμός είναι αρκετό. Και θα πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας με τη σειρά τους χωρίς κανένα πρόβλημα και ανησυχία να εμβολιαστούν. Είναι μια προστασία κατά του κορωνοϊού, είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν».  

 

(ΡΜ/ΙΚ/ΣΧ)