Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-04-2021 12:41

Ανακοίνωση Σχολής Δικαστών Κύπρου αναφορικά με διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Εξέταση Προσφυγών επί της Ουσίας – Η Ελληνική Πρακτική»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 6 Απριλίου 2021 στο Ανώτατο Δικαστήριο, το διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Εξέταση Προσφυγών επί της Ουσίας – Η Ελληνική Πρακτική» το οποίο διοργανώθηκε από τη Σχολή Δικαστών Κύπρου.

Ομιλήτρια στο Σεμινάριο ήταν η κυρία Βαρβάρα Μπουκουβάλα, Πρωτοδίκης Διοικητικού Δικαστηρίου στην Ελλάδα και Διδάκτωρ Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο μέρος του Σεμιναρίου η κα Μπουκουβάλα, επικεντρώθηκε στην εκδίκαση των διοικητικών διαφορών ουσίας από τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια της Ελλάδας με επίκεντρο της φορολογικές διαφορές. Το δεύτερο μέρος του Σεμιναρίου, αφορούσε κυρίως θέματα που άπτονται των αιτημάτων χορήγησης διεθνούς προστασίας και τον τρόπο χειρισμού τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στο Σεμινάριο έλαβαν μέρος Δικαστές του Διοικητικού Δικαστηρίου και του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας, καθώς επίσης και Νομικοί Λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βέλτιστες πρακτικές αναφορικά με τον χειρισμό υποθέσεων Διοικητικής φύσεως. 

 

(ΙΚ/ΣΧ)