Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-04-2021 17:58

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμου Αδάμου στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

  Συνεδρία ολομέλειας της Βουλής Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Προ ημερησίας διατάξεως θα ήθελα να αναφερθώ στην Παγκόσμια ΗμέραΥγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, αφού στις 7 Απριλίου 1948 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για αυτή τη χρονιά είναι: «Μαζί μπορούμε να φτάσουμε σε έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο». Με την ευκαιρία αυτή ο ΠΟΥ ζητά από την παγκόσμια κοινότητα επείγουσα δράση για την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

Δυστυχώς, και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μάς βρίσκει αντιμέτωπους με την παγκόσμια υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ξέσπασε το 2020 και έναν χρόνο μετά συνεχίζει να ταλανίζει την ανθρωπότητα στερώντας πολλές ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, η πανδημία έχει βυθίσει περισσότερο κόσμο στη φτώχια, έχει διευρύνει το χάσμα και την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων και έχει μεγαλώσει τις κοινωνικές ανισότητες.

Εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας για την ανεκτίμητη προσφορά και την προσπάθεια όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και γενικά όλων των επαγγελματιών που σχετίζονται με την υγεία να ανταποκριθούν στις εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα κατά της πανδημίας, σε αυτούς που βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους τους.

 

IK