Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-04-2021 18:53

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στο Κυπριακό, θα ήταν καλό, πέραν από στείρα αντιπολίτευση, συνθηματολογία και εκμετάλλευση, για προεκλογικές σκοπιμότητες, κάποιων τοποθετήσεων, να απαντήσει ευθέως ο κ. Παπαδόπουλος:

Η θέση του ιδίου και του κόμματος του είναι να μεταβεί ή όχι η ελληνοκυπριακή πλευρά στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, στη Γενεύη;

Ταυτόχρονα, θα ήταν ορθό και έντιμο απέναντι στον κυπριακό λαό, να απαντήσει εάν συμφωνεί με τις θέσεις που εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, όπως ειρήσθω εν παρόδω θα ήταν πρέπον να τοποθετηθεί και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ για τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος στο Κυπριακό.

Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες, τόσο για τη δημιουργική συμμετοχή μας στη διάσκεψη της Γενεύης όσο και για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς επί του Κυπριακού, και τις έχει αναφέρει κατ΄ επανάληψη.

Σε σχέση με τις αναφορές του κ. Παπαδόπουλου στο θέμα των πολιτογραφήσεων, να του θυμίσουμε ότι υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες βάσει των οποίων εξετάστηκε η κάθε αίτηση.

Να του θυμίσουμε, επίσης, ότι ο ίδιος καλούσε την Κυβέρνηση με προτάσεις του να επισπεύσει την εξέταση των 700 αιτήσεων για πολιτογραφήσεις εξ επενδύσεων, οι οποίες εκκρεμούσαν.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, πληροφορούμε τον κ. Παπαδόπουλο ότι «συλλαμβάνεται» αδιάβαστος! Οι δείκτες όλων των διεθνών οργανισμών κατατάσσουν την Κύπρο στις πλέον επιτυχημένες χώρες στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μόνο ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος βλέπει με προεκλογικό φακό αποτυχία στη διαχείριση, την ώρα μάλιστα που η Κύπρος είναι στις πρώτες θέσεις σε ποσοστά μειωμένης θνησιμότητας, ενώ το σύστημα υγείας και το ΓεΣΥ, με την ενίσχυση της Κυβέρνησης, αποδείχθηκαν όχι μόνο ανθεκτικά, αλλά και αποτελεσματικά.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του στην οικονομία και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων από πλευράς Κυβέρνησης, είναι πραγματικά οξύμωρο ότι ο πολιτικός που καταψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό, που καταψήφισε την πρόταση της Κυβέρνησης για παροχή εγγυήσεων και που καλούσε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταψηφίσουν, θεωρεί πως νομιμοποιείται να ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει παράσχει στήριξη ύψους 1,6 δις ευρώ προς τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και έχει καταθέσει νομοσχέδιο για κυβερνητικές εγγυήσεις πέραν του 1 δις ευρώ. Η ψήφιση του και από το ΔΗΚΟ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τον κ. Παπαδόπουλο να αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, τις ευπαθείς ομάδες, τους επιχειρηματίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν στήριξης, και όχι ότι όσα λέει αποτελούν κενά περιεχομένου συνθήματα που χρησιμοποιεί στις προεκλογικές του περιοδείες.

(ΡΜ/ΜΓ)